Concertagenda

Dinsdag 24 september 2024

Belinfanta Quartet

De leden van het Utrecht String Quartet doen wat ze de afgelopen jaren steeds met enorm veel passie hebben gedaan: volledig toegewijd de mooiste kamermuziek spelen. Het Utrecht String Quartet heeft echter ook een uitstekende reputatie verworven met de zoektocht naar zoekgeraakt en vergeten repertoire en met hun samenwerking met hedendaagse componisten.

Het USQ bestaat uit:
Eeva Koskinen (viool),
Katherine Routley (viool),
Mikhail Zemtsov (altviool)
Sebas;an Kolosky (cello)

Zij spelen de volgende werken:
Johannes van Bree: strijkkwartet in a
Frank Martin: Strijkkwartet uit 1966
Beethoven strijkkwartet opus 18 no. 3Dinsdag 29 oktober 2024

Duo Freijzer & Maat

Toen Mariette Freijzer (cello) en Cathelijne Maat (piano) als muzikaal duo aan elkaar werden gekoppeld bleek dit een gouden combinatie. Er ontstond een natuurlijk-heid in in zowel spel als manier van repeteren waarin alles op zijn plek viel. Hun gezamenlijke interesse in de componisten zorgt voor een diepe verbondenheid met de muziek en met elkaar.

In het programma ‘Spiegels van hun tijd’ speelt het duo composities van Beethoven, Brahms en Sjostakovitsj.

Zondag 1 december 2024

Ingeborg Bröcheler

De Nederlandse alt Ingeborg Bröcheler studeerde o.a. aan de Schumann Academie voordat ze de operawereld betrad. Ze vertolkte rollen in diverse opera’s o.a. van Vivaldi en Händel en in Bachs Mattheus- en Johannes Passion, naast een solocarrière. Onlangs nog in mei 2024 speelde ze de hoofdrol in Händels ‘Giuglio Cesare’ in het Blackwater Valley Opera Festival in Ierland.

Ingeborg Bröcheler verzorgt een ‘Engels’ liederen-programma met werken van o.a. Händel, Finzi, Vaughn Williams en Britten, begeleid door Mirsa Adami (piano) of een strijkkwartet (nader te bepalen).

Dinsdag 28 januari 2025

The Hague String Trio

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello). Het trio verkent graag het uitgebreide strijktrio-repertoire, van de geliefde meesterwerken tot minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. In dit concert werken ze nauw samen met hoboïste Pauline Oostenrijk. Zij was op haar achttiende Nederlands ‘Young Musician of the Year’ en in 1999 ontving ze de Nederlandse Muziek Prijs.

In het programma ‘Mozart en tijdgenoten’ worden o.a. werken uitgevoerd van Mozart, Johann Christian Bach, František Vincenc Kramář en Christian Cannabich.

Dinsdag 25 februari 2025

Daria van den Bercken

De Nederlands-Russische pianiste Daria van den Bercken wordt gevierd vanwege de frisse manier waarop ze pianomuziek nieuw leven inblaast. Haar passie is om actief zoveel mogelijk mensen te bereiken en zowel liefhebbers van klassieke muziek als een nieuw publiek te verleiden. Daria verkent het hele spectrum van het pianorepertoire, als soliste in concertzalen en grote festivals en door haar gepassioneerde inzet voor kamermuziek zoals u in dit concert zult ervaren.

Uitgevoerd wordt een breed repertoire composities van o.a. Rachmaninov, Mozart, Händel, Debussy en Liszt.

Dinsdag 25 maart 2025

Intercontinental Ensemble

Het Intercontinental Ensemble bestaat uit vier strijkers en vijf blazers, met leden afkomstig uit Mexico, Spanje, Hong Kong, Portugal, Tsjechië, Luxemburg en Nederland. Het Intercontinental Ensemble presenteert bekende symfonieën in een nieuw licht. Met hun arrangementen en uitvoeringen bieden ze luisteraars de mogelijkheid om nieuwe melodieën in de werken te ontdekken. Muzikale lijnen die voorheen nauwelijks hoorbaar waren in de klankmassa van een orkest.

Gespeeld worden

Beethovens Septet voor drie blazers en vier strijkers en een bewerking van diens Vijfde Symfonie (!) door het voltallige ensemble.

De avondconcerten beginnen om 20:15 uur, de middagconcerten om 15:00 uur