Concertagenda

22 september 2020

Door zijn sprankelende en expressief spel verkreeg pianist Daniël van der Hoeven de Yuri Egorov Gold Medal en won hij het Internationaal Bach Concours in Würzburg.
Het programma belooft een recital waarmee hij transparant en op vanzelfsprekende wijze de opbouw en de samenhang van composities uit verschillende stijlen en periodes ten gehore zal brengen.

Bach , Franse suite in Es, no. 4
Bach – Chaconne uit Partita nr. 2 voor viool, bewerkt voor klavier door D. Schulenberg
Beethoven, Sonate in c, op. 13, “Pathétique”
Ravel ,La Valse

27 oktober 2020

Meestercontrabassist Dominic Seldis en zijn muzikale partner James Pearson brengen een heerlijke avond vol muziek en humoristische verhalen over de ‘grootvader’ van de strijkinstrumenten. Als volleerd entertainer weet Dominic Seldis het publiek te amuseren met anekdotes, zelfspot en kostelijke demonstraties. James Pearson schittert in meeslepende improvisaties op de piano.

’Stand up Bass’
Dominic Seldis zal zelf zijn programma mondeling presenteren.

24 november 2020

Twee zielsverwanten, beiden met een enorme muzikale fantasie. Maarten Koningsberger, bariton, beheerst een grote verscheidenheid van stijlen. Bas Verheijden is een eigenzinnige pianist. De twee musici nemen u mee op een sprankelende ontdekkingsreis in de liedkunst met twaalf gedichten, elk twee keer getoonzet door verschillende componisten

Twaalf liedteksten, elk door steeds twee componisten op muziek gezet: Clara Schumann, Wolf, Schubert, Brahms, Diepenbrock, Fauré, Finzi, Meyerbeer, Ives, Beethoven, Liszt, Schumann, Mendelssohn

26 januari 2021

Twee Bulgaarse topmusici, elk met een indrukwekkende solocarrière, staan nu samen op het podium en nemen u mee op een reis door de geschiedenis van de sonate voor viool en piano. Vesko Eschkenazy is eerste concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. Marietta Petkova heeft al meerdere keren opgetreden in onze kamermuziekserie.

Beethoven,Sonate in G, op. 30, nr. 3
Mozart ,Sonate in e, KV 304
Debussy, Sonate in g, L 140
Franck , Sonate in A.

23 februari 2021

Wiener Mozart Trio
Irina Auner piano, Daniel Auner viool , Diethard Auner cello

Sinds de oprichting in 1991 heeft het Wiener Mozart trio opgetreden in alle belangrijke muziekcentra en deelgenomen aan vele internationale muziekfestivals. Drie familieleden, zonder enige verbinding met andere ensembles, musiceren in volledige artistieke vrijheid en brengen met hun spel alle facetten van muzikale expressie die het pianotrio biedt tot klinken.

Mozart , Klaviertrio , Nr.2 in G, KV 496, Pianotrio, Nr.4 in B, KV 502
Robert Schumann, Pianotrio , Nr.2 in F, op.80.

23 maart 2021

(let op gewijzigde uitvoeringsdatum)

Babylon Quartet
Leonid Nikishin 1e viool, Danielle Daoukayeva 2e viool, Kellen McDaniel altviool, William McLeish cello

Dit jonge, dynamische en veelzijdige ensemble valt op door zijn passie, onbetwistbare professionaliteit en culturele diversiteit, met als resultaat voortreffelijk samenspel en een breed kleurenpalet. Dumka is een programma dat, geïnspireerd door de Slavische epiek, de luisteraar een verfijnde en betekenisvolle ervaring biedt.

Haydn, Strijkkwartet in f, op. 20/5
Bartók, Strijkkwartet nr. 4, Sz. 91
Dvořák Strijkkwartet in Es, op. 51/1