Bewaren

LITTLE BIG HORN  Arno Bornkamp

In december 2020 vond de wereldpremière plaats van Little Big Horn. Deze multimediale voorstelling waarin de baritonsaxofoon de hoofdrol speelt werd bejubeld en komt gelukkig na een lange ‘corona-pauze’ weer in de theaters en concertzalen. In november is deze unieke voorstelling maar liefst zes keer op de Nederlandse podia te vinden.

Tegen een decor van onherbergzame landschappen piept, kraakt, knarst, zucht, kreunt en steunt de baritonsaxofoon. Saxofonist Arno Bornkamp, niet voor een kleintje te vangen, toont het publiek in een multimedia voorstelling de worsteling tussen musicus, instrument, componist en publiek.

Er wacht een avond vol onverwachte wendingen, muziek en beelden uit het heden en verleden. Diverse componisten – van klassiek tot funk tot jazz – worden ten gehore gebracht. Het middelpunt is de baritonsaxofoon, één van de grootste en machtigste instrumenten uit de familie van de saxofoons. Alle componisten zochten op eigen wijze naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de baritonsaxofoon, die virtuoos en baanbrekend solist Arno Bornkamp als geen ander ten gehore weet te brengen.